Author of the Month: Ken van Ierlant

2.1kViews
74 Shares

Written by: Ken van Ierlant

1. Kun je een korte introductie geven van jezelf? 

Als CEO van Futurexl ben ik al jaren actief met het in de markt zetten van een conceptaanpak om digitale transformaties te laten slagen vanuit een bedrijfseconomische optiek. Hiervoor heb ik in mijn bedrijf twee activiteiten opgezet waarmee wij directies van midden grote ondernemingen overtuigen om op een andere verantwoorde wijze bedrijven te laten transformeren.  Een projectenbedrijf die op basis van een ROI op savings en operationele cashflow transformaties ca 6 x sneller doorvoert dan de rest van de markt en een masterclass waarin wij vanuit een holistische visie bestuurders uitleggen over het waarom en het hoe van een dergelijk traject.

2. Hoe denk je dat de toekomst van de industrie eruit gaat zien? 

De toekomst wordt zeer weerbarstig omdat na Covid-19 het ondernemerschap, gebaseerd op het vraag en aanbod model, onder druk wordt gezet door de opkomst van staatskapitalisme waarbij overheden megabedragen in de vorm van subsidies in de markt gaat pompen. Dit gaat leiden tot marktbederf waarbij digitalisering wordt ingezet als tool om volledige controle te verkrijgen over de samenleving. M.a.w. we gaan een tijd van chaos tegemoet. Dit boek sorteert voor op de kracht van individueel ondernemerschap om waarde te creëren vanuit DATA als bronvor innovatie en vernieuwing. 

3. Welke titel(s) heb je met ons gemaakt? 

Dit is mijn eerste titel. Hopelijk volgen er nog meer!

4. Waarom ben je over dit onderwerp gaan schrijven? 

Gelouterd door 40 jaar aan internationale ervaring heeft mij op het idee gebracht om een bedrijf op te zetten op basis van een pragmatische visie uitgeschreven in een boek.

5. Welke genres lees je zelf in je vrije tijd? 

Veel al geschiedenis gerelateerde literatuur.

6. Wat heb je gestudeerd? Of is het jouw loopbaan die je op het pad van auteurschap heeft gebracht? 

Ik ben afgestudeerd in bedrijfseconomie met afstudeerrichting informatica in Leuven België en gepromoveerd aan de Ariel universiteit in Israël. Daarnaast heb ik een MBA gehaald aan de IMD in Lausanne. Ik heb in de loop van mijn carrière veel gepubliceerd en colleges gegeven op bv Nyenrode universiteit.

Pas recent heb ik de auteurspen opgepakt om al mijn ervaringen en inzichten op papier te zetten.

7. Wat had je graag op school willen leren, wat je pas later hebt geleerd? 

Ik had of strafrechtadvocaat of piloot op een verkeersvliegtuig willen worden☺.

8. Wat is het beste boek dat je ooit hebt gelezen? 

Adriaan en Olivier.

9. Wat heeft het schrijven van een boek je gebracht? 

De voldoening om met bloed zweet en tranen visie en ervaring eens toe te vertrouwen aan het papier.

Leave a Reply

Your email address will not be published.