De kleine prinses – maakt projectmanagement stoer

50Views
0 Shares

‘De Kleine Prinses is volwassen geworden!’ We horen het de laatste tijd steeds vaker. En alhoewel het niet onze woorden zijn (wanneer mag je zeggen dat je volwassen bent in de wereld van de kleine prinses?) begrijpen we het wel. Ze heeft haar gedachtengoed verankerd in wetenschappelijke theorieën. Tegelijkertijd heeft ze haar ideeën handen en voeten gegeven door het te concretiseren. U beleeft haar ervaringen, als adviseur bij een chaordisch project, mee in deel 2, De kleine prinses – maakt projectmanagement stoer.

Terug naar het begin. De Kleine Prinses is zich van geen kwaad bewust als ze vol verwondering al vragend door de wereld van haar opdrachtgever Otto de Graaf wandelt. Ze wordt aangemoedigd door haar wijze neef Arthur en geïnspireerd door haar vader, die het ene luchtkasteel na het andere bouwt. Broer Bas Berend houdt haar met haar voeten op de grond. Waar is je PID? En waar is je contract? Waarom gaat je planning alleen over de korte termijn? En waarom is je risicoanalyse zo marginaal? Laverend tussen klassieke werkwijzen in projectmanagementland en haar eigen ideeën over het vervullen van dromen maakt ze De Blauwe Kikker tot een succesvol project. De Kleine Prinses verbindt hardskills met softskills en laat zien dat het ook anders kan.

Alhoewel het boek al zes jaar oud is, blijft de vraag ernaar onverstoorbaar groot. De Kleine Prinses laat een nieuw geluid horen in de blauwe wereld van methodieken en technieken voor projecten. Niet per se een beter geluid, maar een ander geluid. Een geluid waarmee projectleiders, opdrachtgevers en andere betrokkenen hun blikveld kunnen verruimen. De Kleine Prinses biedt geen methode, maar een ander perspectief. Veel lezers hebben ons laten weten dat alleen al het lezen van het boek de moeite waard te vinden. En bijna evenveel lezers lieten ons weten dat ze ook  erg gecharmeerd zijn van de inhoud van dat perspectief. Een perspectief gebaseerd op interactie, gedeelde waarden en vertrouwen.

Door Nicoline Mulder & Fokke Wijnstra

Want to know more?

Title: De kleine prinses – maakt projectmanagement stoer – 2de druk
Authors: Nicoline Mulder & Fokke Wijnstra
ISBN: 9789087536756
Price: € 23,50
Order your copy here or view the sample file

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *