De projectsaboteur en PRINCE2 (Dutch)

48Views
0 Shares

Natuurlijk kennen we PRINCE2, dat kennen we zelfs maar al te goed. Het is een zeer veel gebruikte methode die zijn nut heeft bewezen. Maar het vertrouwen dat we in de methode hebben is soms te groot; PRINCE2 wordt dan gezien als een vaste leidraad waar je maar niet zomaar van afwijkt. En hoewel het handboek PRINCE2, nieuwe editie, wel iets afdoet aan het al te rigide volgen van de methode, blijft het gevaar bestaan dat we de methode zonder meer volgen. Daarom: misschien kennen we het zelfs wel TE goed!

Natuurlijk zijn er belangen in een project en die spelen een rol. Het is zaak daar oog voor te hebben. Daar word je een stuk succesvoller van.

Daar is iets op gevonden! Een boek waarin de methode wordt gecombineerd met de menselijke aspecten die in een project een rol spelen. Dat boek is “De projectsaboteur en PRINCE2”. Dit spannende boek gaat over Simon, een jonge projectmanager die de opdracht heeft gekregen om zijn eerste grote project zelfstandig te managen. Hij past daarbij PRINCE2 toe.

De lezer wordt deelgenoot van de worsteling van Simon met de problemen die zich tijdens het project aandienen, ondanks dat hij de methode netjes volgt. Geleidelijk komt hij er achter dat één of meer personen in het projectteam het project actief tegenwerken. Anders gezegd, Simon komt er achter dat er dingen misgaan vanwege tekortkomingen in zijn stakeholdermanagement., hij ziet de saboteurs niet meteen. En de methode PRINCE2 geeft hiervoor te weinig houvast. Ook merkt Simon dat projectmanagement meer is dan alleen het toepassen van methodieken en technieken. Aandacht voor de intermenselijke aspecten, en andere soft skills, is minstens zo belangrijk.

De lezer is deelgenoot van de inspanningen die typerend zijn voor het werk van een projectmanager. Uiteindelijk weet Simon het project tot een goed einde te brengen, met een tevreden opdrachtgever. Zo is hij in staat te laten zien dat de methode zeer waardevol is, als je maar oog hebt voor de menselijke dimensies in een project.

Een handzaam en leerzaam boek, zeker als cadeau voor de drukke projectmanager!

projectsaboteurTitel: De Projectsaboteur en PRINCE2
Auteurs: Jeroen Gietema en Dion Kotteman
ISBN: 9789087536664
Prijs: € 18,40
Bestel hier als hardcopy of eBook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *