Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Impact van digitalisering op business modellen by: KNVI

January 19, 2022 @ 6:30 pm 9:00 pm UTC+0


De interessegroep kritisch denken van informatie heeft in 2022 het thema digitale transformatie centraal staan. In vijf sessies wordt de impact van digitalisering op vijf aspectgebieden bepaald: op business modellen, bestuur, brede welvaart, veiligheid en publieke waarden. Deze thema’s zijn afgeleid uit het rapport “toekomstverkenning digitalisering 2030”. Centraal in al deze sessies staat de impact vanuit het perspectief van informatieprofessionals.

In de eerste sessie in de reeks kijken we naar de impact van digitalisering op business modellen. Welke fundamentele veranderingen zijn nodig in het business model van organisaties? Welke business modellen werken niet meer en vragen verandering? Welke nieuwe business modellen zijn aan het ontstaan? De toekomstverkenning ziet vooral een verschuiving naar geïntegreerde ecosystemen, waarbij grote techspelers het meest profiteren.Los daarvan zijn er tevens decentrale initiatieven.

De sessie is in sterke mate interactief. Na een korte inleiding door de initiatiefnemers volgt een uitwerking in deelgroepen die ieder een apart aspect belichten vanuit het perspectief van de informatieprofessional: kennis, vaardigheden, houding en “what’s in it for me”. Het resultaat wordt plenair kritisch bevraagd en verder teruggebracht tot de essentie. Het eindresultaat wordt gecombineerd met de resultaten van de andere sessies in de reeks tot een poster, die zal worden gepresenteerd op de Digital Architecture Design Day.

De interessegroep kritisch denken van informatie wordt ondersteund door het KNVI en het Digital Architects Network.

KNVI

033 – 2473427

View Organizer Website

Online