Ga toch leidinggeven!

281Views
0 Shares

Ga toch leidinggeven!

Een manifest tegen overmatig coachen

000 huisartsen. Dat aantal coaches wordt veroorzaakt door de vraag: er is veel vraag naar coaching. Anders zouden er zich niet hele volksstammen mee bezig houden.

Nu is er niets mis met een goede coach: stel je voor: een manager werkt niet prettig en consulteert een goede adviseur. Deze stelt goede vragen en helpt de manager weer op pad. Prima. Maar als er 40.000 zijn dan is de vraag: hoe weet ik dat mijn coach goed is? Door registratie? Maar niet alle coaches zijn geregistreerd. En sommige registraties, niet allemaal, vergen weinig meer dan het intypen van een adres. Dat is een probleem.

Daar komt een gevaar bij: we lijken liever te coachen dan leiding te geven. Wanneer een manager een besluit moet nemen, schakelt hij een coach in. En dat terwijl hij gewoon zou kunnen leidinggeven, vandaar de titel van dit boek. Bijkomend gevaarlijk punt: sommige managers coachen hun eigen medewerkers, daarbij vermengen ze het belang van een coach met de positie van leidinggevende.

In dit boek wordt gekeken naar de overdaad aan coaching en naar weifelende leiders. Dat levert bij elkaar twintig hoofdzonden op. Wat willen alle zoekende en weifelende leiders?

Natuurlijk wordt ook aangegeven wat de mogelijke verbeteringen zijn: twintig geboden om beter te coachen en beter leiding te geven.

Het is een manifest, een stellingname tegen overmatige coachdrift, tegen ondermaats leidinggeven en tegen het sleuren aan dode paarden.
Dat alles onder het motto: “Ga toch leidinggeven!”.

Ga toch leidinggeven!” houdt de moegecoachte leider van nu een vermakelijke en confronterende spiegel voor.

Door Dion Kotteman

Bestel nu zelf dit boek:

Ga toch leidinggevenTitel: Ga toch leidinggeven!
Auteur: Dion Kotteman
ISBN: 9789087537227
Prijs: 18,40
Bestel het boek nu zelf of bekijk het inkijkexemplaar

Leave a Reply

Your email address will not be published.