“Wauw”, “Wat een energie”, “Een geweldig evenement”!
De lange rij bij de signeersessie voor Roel Wessels zijn nieuwe boek ‘De Complete Projectmanager’ bewijst het, de boekpresentatie was een enorm succes. De Brabantse Roel heeft met zijn presentatie het publiek verleid met zijn grappen, stemmetjes en filmpjes. Vooral ook omdat hij, ondanks de luchtige en humoristische toon van zijn presentatie, de vinger op de zere plek legt: de projectmanager heeft het zwaar en zijn rol verandert. Sinds gisteravond is het boek gestegen naar #18 in de top honderd van ManagementBoek.

 Kom uit je hol

Na een lovende introductie van Bert-Jan Woertman over de innovatiekracht van Eindhoven en een citaat van Socrates, ‘Hoe meer je weet, hoe meer je niet weet’, kondigt hij de man van het uur Roel Wessels aan. Roel neemt ons door de verschillende facetten van het vak projectmanagement. “De projectmanager heeft het zwaar”, aldus Roel. De projectmanager heeft slapeloze nachten, moet tal aan verschillende ‘talen’ spreken en omgaan met de én, én, én mentaliteit. De oplossing? Kom uit je hol! Met proactief projectmanagement, laat je lef en actie zien. Ook de andere sprekers; natuurkundige Ronny van ‘t Oever (Micronit) en techneut Hans Michels (CCM) beamen dit. Naast methodes voor projectbeheersing is het intermenselijke element ook erg belangrijk, je moet hart hebben voor je project want projecten zijn FUN. En fun brengen Marnix Stassen en Robin Verbeek als geen ander letterlijk in de praktijk, door hun interactieve lied. Het officiële eerste boek werd door Hans Meeske, directeur Holland Innovative, aan Roel overhandigd met een nadrukkelijk bedankje naar Roel’s familie die hem het afgelopen jaar hebben gesteund in zijn proces.

Neem met lef de regie!
‘De Complete Projectmanager’ omschrijft het hoe van projectmanagement en hoe je als projectmanager met een proactieve houding ook in moeilijke situaties regie houdt. Hoe je een beïnvloeder wordt van de weg naar het resultaat, van je omgeving, van je team én van je eigen effectiviteit. Met anekdotes en praktische theorie geeft Roel handvatten om de veranderende rol van de projectmanager te beheersen en ‘compleet’ te maken.

Over Roel Wessels
Roel Wessels is directeur projectmanagement & technologie bij Holland Innovative, een groeiend bedrijf dat zich specialiseert in Projectmanagement, Product- & Procesontwikkeling en Reliability Engineering. Hij geeft als ervaren projectmanager, natuurkundige en muzikant focus aan het reduceren van complexiteit en het verbinden van mensen, methoden en denkwijzen. Maar heeft bovenal als doel het vak projectmanagement (weer) leuk te maken voor de projectmanager, de teamleden en de omgeving.